Synet gennem livet

Sådan ændrer synet sig gennem livet

synet gennem livet, mor og datter, briller, natur

BØRN OG UNGE

Mange synsproblemer kan løses eller afhjælpes, når de opdages tidligt. I 2-3-årsalderen kan børns syn prøves. I teenagealderen og de tidlige voksenår oplever mange problemer med træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, der kan skyldes problemer med synet.

DET VOKSNE SYN

Omkring 40-års-alderen ændrer synet sig for de fleste mennesker. Fokuseringsevnen falder, og det betyder, at avisen, bogen eller computerskærmen skal længere væk, for at man kan se skarpt. Man kan opleve symptomer som hovedpine, svimmelhed og trætte og sviende øjne.

SENIOR-SYN

Med alderen kan der opstå problemer: Trykket i øjet kan stige, og det kan være tegn på begyndende grøn stær. Grå stær er en anden øjenlidelse, der medfører nedsat og uskarpt syn. Med alderen bliver nethindeproblemer mere almindelige, og disse problemer skal undersøges, så de ikke medfører varig skade på synet.

Generelle råd ved brug af skærm

Uanset hvilken alder og livsstadie man er i, bliver de fleste mennesker i dag udsat for en større mængde blåt lys fra skærme og kunstig indendørsbelysning. Især i skole- og studietiden og eventuelt i arbejdslivet eksponeres øjnene for meget af det digitale, blå lys, når vi sidder og arbejder ved en skærm. Når vi udsættes for lys i de koldere, blå nuancer, hæmmer det hjernens udskillelse af melatonin, som er afgørende for en god nattesøvn. I løbet af dagen skifter dagslyset farve hen mod aftenen til en varmere nuance, men når vi opholder os mere i kunstigt, indendørs lys og ser på skærme forstyrres denne naturlige balance. Desuden kan for stor eksponering føre til hovedpine og koncentrationsbesvær.

Dine glas kan laves, så de filtrerer de dele af det blå lys fra, der påvirker hjernen. Du kan både få det i dine almindelige briller, eller du kan få skærmbriller til formålet, hvis du ser meget på en skærm. Læs mere om hvilke glas Rodenstock tilbyder til formålet her eller kom ind i butikken, så hjælper vi dig til den bedste løsning til dit behov. Du kan booke en aftale her – så er du sikker på, at vi har tid til at se dig!